Hae tästä blogista

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Paljastuskuvia ja aloittelut

Historian havinaa

Urakka edessä tuntuu jäävuoren kokoiselta ja hurjistuttaa, ettei kai kyseessä ole varsinainen Iisakin kirkko vol. 2. Mutta kaikesta huolimatta, urakka on nyt joka tapauksessa alkanut! Tässä kuvia ah niin ihanasta asunnosta, suoraan 70-luvulta. Nämä ovat sitten niitä kuvia, joihin palataan epätoivon hetkellä, jolloin voi todeta, kuinka jotain on kuitenkin sitten jo tehty. Kuvat vieläpä häämävät sen verran, että eivät paljasta kuinka huonossa kunnossa esim. seinätkin ovat. Ehkä hyvä niin;)

Enjoy!

Olohuoneen toinen pääty ja asunnon ensimmäinen uusi asukas, nimittäin Pertsa Pesukone!

Hurmaava köökki. Tarttisko joku tiskipöytää? Osa kaapeista jo revitty alas, kunto kasvoi, kun sorkkarautaa väärin käytti. Oikean puoleinen seinä on tarkoitus kaataa, tosin sen keskelle jää tönöttämään tolppa.

Paras osa, kylpyhuone. Kaikki sen remppaamiseen liittyvät epäselvyydet ja propleemat pistävät kismittämään.

Seinät vaiheessa. 
Tarkoitus siis ekana rempata makkari kuntoon, jotta kuun lopussa voin muuttaa sinne kaikki kamani nykyisestä kodista. Sitten ovi suljetaan teipillä ja sanotaan tavaroille moimoi pariksi kuukaudeksi. Kaverien sohvat huudettu! 

Makkarin seinissä oli ties mitä murtumia ja järkyttävän mustuneita kohtia, triljoona naulaa ja tietty kerrostolkulla vanhoja tapetteja, niin maalattuja kuin erikeepperillä kiinnitettyjäkin. Yksi murtumakohta aiheuttaa päänvaivaa, koska kaikesta eristysnauhasta (entiedämiksikutsutaan) ja paklaamisesta huolimatta murtuma tulee esiin maalipintaankin. Ehkä pari kerrosta vielä... Seiniltä siis revittiin tapetit irti, kolot sun muut paklattiin ja hiottiin. Yhteen seinään käytettiin uutuutta eli valmista kipsitasoitetta, joka kuitenkin osoittautui hyvin epätasaiseksi ja hiomisen jälkeen kaikki oli harmaan hileen peitossa. Katto pestiin ja lopulta piti ostaa maaliruisku, jotta epätasainen pinta saatiin jotenkuten maalattua. Seinissä on nyt valkoiset pohjamaalit ja huomenna ehkä jo lopullisetkin maalit. Saas nähdä mikä tehosteväri kaupasta tarttuu mukaan.




Lattian alta ei ole löytynyt sitä unelmoimaani ikivanhaa lankkulattiaa (kuinka yllättävää?), mutta keittiön kaappien takaa löytyi kuin löytyikin paljas tiiliseinä. Siihen olisi ihan loistava laittaa alle liesi ja seinään liesituuletin, mutta valitettavasti keittiösuunnittelua rajoittaa vietävästi vesipisteen ja lieden valmiit paikat ja jääkaapinkin ainut mahdollinen paikka. Jatkan kuitenkin vielä pohdintoja. Saarekkeeseenkaan ei taida yksikään kodinkone päästä (noh onhan siinä se tolppa...). Ja toki tuolta normiseinänkin takaa varmaan löytyisi samainen tiiliseinä, mutta saattaa olla hullun hommaa alkaa sitä sieltä kaivamaan ja tuota kohtaa vastaavasti piilottamaan.

Jossain vaiheessa luvassa vielä kuvia edellisen asukkaan kalusteiden kera. Ja ostinpa sitten lopulta parketin makkariin. Bauhaussissa oli tarjous, jossa sai neljä pakettia kolmen hinnalla. Tosin tarvitsin vain vajaa kolme:D Mutta nyt voi suorittaa vähän valikointia, kun kyseisessä parketissa paljon tylsiä tummia kohtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti